Diyanet İşleri Başkanlığı en az 4 bin 538 lise mezunu istihdam ediyor! Güvenlik görevlisi, şoför…
06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatı bünyesinde boşalan 4/B sözleşmeli kadrolarda (dini ihtisas, dini ihtisas, kurs merkezleri, Kur’an-ı Kerim ‘an kursları ve Kur’an kursu yurtları ve pansiyonları). 2022 Sayılı Sözleşmeli İşçi Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Ek 2 çerçevesinde, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) B küme puan sırasına göre, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan açık kadro sayısının, sonucuna göre üç katı kadar Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak sözlü sınav sonucunda koruma ve güvenlik görevlisi (silahsız) alımı yapılacaktır.
SATIN ALINACAK PERSONEL
-
Şef
-
Temizlik personeli
-
şoför
-
Koruma ve Güvenlik Görevi (Silahsız)
GENEL ŞARTLAR
-
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel kuralları taşıması,
-
2022 yılında KPSS(B) kümesinden önlisans mezunları için KPSSP93; Ortaöğretim mezunları için (Lise veya dengi okul) KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak,
-
Erkek adaylar için askerlik durumu açısından; Askerlik yapmamış olmak, askerlik çağına gelmemiş olmak, askerliğini tamamlamış olmak veya askerlik çağına gelmiş ise tecil veya yedek sınıfa nakledilmiş olmak,
-
Son başvuru tarihi itibariyle en az 18 yaşında olmak,
-
Termin prestiji ile 35 yaşının altında olmak,
-
Görevini kesintisiz yapmak, herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak.
ÖZEL DURUMLAR
SINAVIN ÇAĞRILANMASI, SINAVIN YERİ, TARİHİ, DURUMU VE KONULARI
Başvuru sayısının her başlık için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde KPSS puanı en yüksek adaydan başlayarak ilan edilen kontenjan sayısının 3 (üç) katı kadar sözlü sınava çağrılacaktır. KPSS puan sıralamasına göre son sırada yer alan aday sayısı birden fazla ise bu adayların tamamı kelime sınavına çağrılacaktır.
Sınav aşağıdaki tabloda belirtilen sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Adaylar başvuru sırasında ilgili bölümde ilahiyat sınavına girmek istedikleri sınav merkezini seçeceklerdir. Başvuruların tamamlanmasının ardından gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra sınav tarihi duyurulacaktır.
Sınav Konuları;
a) Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan),
b) Bir konuyu kavrama ve özetleme, ifade etme yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
c) Liyakat, özgüven, temsil yeteneği, tutum ve davranışların göreve uygunluğu (10 puan),
d) Genel kültür ve genel yetenek (10 puan), e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklık (10 puan).
NASIL BAŞVURULUR?
Başvurular, başvuru koşullarını bizzat taşıyan adaylar tarafından 26.04.2023-05.05.2023 tarih ortasında (16:30) “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır. Adayların eğitim durumu elektronik ortamda belirlenecek.
Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru sürecinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortamda kaydedeceklerdir. Bu durumdaki adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır.
DUYURUNUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!